Terapi

Ho-terapi

Ho-terapi er en gruppeøvelse/terapi der vi har fokus på rett pusteteknikk. Rett pusteteknikk vil bidra til å redusere stress, gi mer overskudd og energi, samt hjelpe med å bli kvitt negative følelser.

Viktigheten av å puste med magen er noe mange av oss ikke tenker over. Om det er stress som forårsaker at vi puster med brystet eller det evige ønsket om å holde inn magen, kan en bare spekulere i. Ved å ha riktig pusteteknikk, vil du også trene opp den indre bukmuskulaturen. I tillegg vil du tilføre musklene i kroppen mer oksygen som igjen bedrer restitusjon etter trening.

Latterterapi

Vi starter med fysiske øvelser, hvor mesteparten av disse øvelsene er strekkøvelser fra Yoga.

Det vi hovedsakelig gjør er å kombinere latter med fysiske øvelser. Ved å sette disse sammen med pusteøvelser får man flere varianter som er helbredende for kroppen. Kroppen klarer ikke å skille mellom syntetisk og ekte latter, det vil si at hver gang man ler utløses det endorfiner. Dette er noe som er godt for både ens mentale og fysiske helse.

Gruppeveiledning

Her diskuterer vi ulike utfordringer og problemer i felleskap, og prøver å finne løsninger på disse.

Tanken er at mange av våre problemer, konflikter og utfordringer oppstår i møte med andre mennesker. Evnen til å håndtere det sosiale samspillet henger sammen med vår selvfølelse og indre balanse.

Mange kvier seg for å åpne seg opp i større forsamlinger om sine problemer, konflikter og utfordringer generelt. Dette er en ypperlig anledning til å drøfte og få innspill fra flere parter. Det å åpne seg i en forsamling kan gi følelse av befrielse og trygghet.

Parterapi

Denne terapien går ut på å megle mellom to personer eller to grupper som er i konflikt.

Det føres samtaler hvor partene i samarbeid med Guru Ji skal prøve å finne løsninger og komme til enighet. Vi har fokus på å bedre kommunikasjon mellom partene.

  • Bedre kommunikasjon
  • Styrke og utvikle forholdet
  • Våge og se på følelsene som styrer dem
  Åpenhet om:

  • Økonomi
  • Forhold/relasjoner
  • Sjalusi
  • Utroskap
Vårt mål er å komme til bunns i en sak og se alle aspekter ved den. Parterapi kan tas ved personlig oppmøte eller via Zoom.

Friluftsterapi

Guru Ji arrangerer to gåturer i uken med distanse 8-12 kilometer. Disse turene er sosiale og de bidrar med at du får regelmessig fysisk aktivitet som fører til overskudd i hverdagen. Friluftsterapi vil ha positive effekter på både din fysiske og mentale helse.

Om du øker aktivitetsnivået over tid, vil du merke at du får bedre kondisjon, klarer mer i hverdagen og blir sterkere. Det er flere prosesser som foregår i kroppen ved fysisk aktivitet som du ikke merker. Disse prosessene er likevel viktige for at kroppen skal fungere og for at du skal holde deg frisk. Når du er i bevegelse, øker energiforbruket med én gang. Det fører til at flere muskler aktiviseres og forbrenningen øker.

Har du spørsmål?

Scroll to Top